El ple del Consell aprova el pressupost sense oposició

El pressupost del Consell Comarcal del Baix Empordà va trobar la conformitat de la majoria dels partits amb representació.
 
 
Tots els grups van votar a favor a excepció d'Esquerra Republicana de Catalunya que es va abstenir. El partit republicà va mostrar el seu acord amb el pressupost presentat però va instar a l'equip de govern a millorar el diàleg de cara el proper pressupost. Si bé va agraïr les explicacions per part del conseller delegat i l'àrea d'intervenció, va demanar que de cara el proper any se'ls deixés fer aportacions abans de tancar el document econòmic.
 
El pressupost puja un total de 18 milions d'euros. Es tracta d'un pressupost que permet mantenir tots els serveis que l'administració comarcal fa als municipis baixempordanesos. Les inversions pugen uns 300.000 euros.
 
Des del consell es mostren satisfets amb el pressupost i les inversions presentades i esperen de cara els propers anys continuar millorant el territori.
 
El ple del consell, que esdevenia el darrer d'aquest 2015, també va donar suport a l'acord sobiranista del Parlament. Els tres partits que presentaven la moció, ERC, CiU i la CUP van mantenir el seu vot afirmatiu tot i que el secretari els havia desaconsellat la seva aprovació pel risc a la responsabilitat penal que existeix ja que el Tribunal Constitucional va anul·lar i declarar anticonstitucional la resolució. El PSC, ICV, PP van votar en contra i els consellers d'Unió s'hi van abstenir.