El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà obrirà portes aquest Nadal

El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà obrirà les portes al públic durant aquestes Festes, concretament el pròxim dimarts, 29 de desembre.

 D’aquesta manera, s’ofereix als visitants l’oportunitat de participar la posada en marxa d’aquest museu que és una de les més rellevants institucions de les comarques gironines dedicada a la conservació, difusió i conservació del patrimoni material i cultural de la ceràmica.

Aquesta obertura de portes, no serà una inauguració en el sentit estricte de la paraula. I és que l’acte que s’ha previst pel pròxim dia 29, se celebra per tal de complir amb els requisits de la subvenció FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) amb la qual s’ha pogut costejar una part important de la darrera fase d’obres. Posteriorment, ja de cara al juny de l’any vinent, tindrà lloc la inauguració oficial de l’equipament.

L’obertura ha suposat uns mesos de treball intensos per les persones i entitats involucrades en la posada en marxa del Terracotta, que han comptat amb la col·laboració dels treballadors de la brigada municipal, l'Associació de Ceramistes de la Bisbal i els Escoltes de la Bisbal d’Empordà.

Després de la recent reforma que ha suposat la transformació de l’edifici on se situa el museu, el visitant podrà accedir de nou a l’exposició permanent amb totes les garanties de qualitat i d’adequació a la normativa actual.

L’objectiu principal de la reforma del Terracotta Museu i la seva nova museografia és consolidar-lo com el gran centre estratègic per a la cultura de la Bisbal d’Empordà, sempre al voltant de la ceràmica com a bé patrimonial, cultural i econòmic.

Així mateix, el nou museu vol ser un espai de comunicació que aporti una nova perspectiva al visitant, establint un diàleg amb la història i el patrimoni ceràmic de la Bisbal i, per extensió, de tot el país. En aquest sentit, no només s’exposaran peces ceràmiques, sinó que es mostraran els processos d’elaboració i la seva evolució històrica, tan lligada a l’artesania com a la indústria.

El museu, compta amb quatre eixos temàtics que van des de la ceràmica i ceràmica pre industrial, passant pel desenvolupament industrial, fins a l’àmbit tribut als seus creadors. L’entrada en aquest horari especial d’obertura és gratuïta pels bisbalencs.