El Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà obre les portes de forma permanent

Després de llargs mesos d'espera, les portes del Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà ja estan obertes. Aquest dimarts ha estat el primer dia d'obertura d'aquest equipament de més de 4.000 metres quadrats d'espai museogràfic que homenatja a la història de la ceràmica i la terrissa de la capital baixempordanesa. 
This text will be replaced
El Terracotta compta amb una part d'exposició permanent que repassa la història ceramista del municipi, des de les tècniques per elaborar la ceramica industrial o artesana, la rajoleria o les matèries primeres emprades. L'espai es completarà amb exposicions temporals que faran referència a la ceràmica contemporània. 
 
La obertura del Terracotta Museu és una fita lluitada al llarg de més de 25 anys amb la qual s'espera dinamitzar la població en tots els nivells. 
 
El museu s'ha vist obligat a obrir portes abans del gener per no perdre la subvenció del fons europeu FEDER, però no serà fins a principis d'estiu quan s'inauguri oficialment. Fins llavors, es treballarà per arrodonir l'espai exterior per guanyar aparcaments i convertir-lo en una part integrada del museu. 
 
La reforma del Terracotta Museu l'ha finançat d'una banda el Fons FEDER de la Unió Europea i de l'altra, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el propi ajuntament de La Bisbal d'Empordà.