El Terracotta Museu vol esdevenir un espai de referència a tota Catalunya

La ferma aposta per convertir una antiga fàbrica de revestiments ceràmics de 3.000 metres quadrats en un museu de la ceràmica fins ara inèdit han fet que 25 anys després de l'inici del projecte, el Terracotta Museu de La Bisbal d'Empordà ja sigui una realitat.
This text will be replaced
 
 
La rehabilitació de l'espai s'ha portat a terme de forma especialment curosa per mantenir el discurs museogràfic en sintonia amb l'edifici i crear un diàleg entre els elements expositius i els que venen de sèrie. 
 
El Terracotta Museu s'estructura en quatre àmbits. El primer ens transporta als origens mostrant els elements mare de la ceràmica com la terra, l'aigua i el combustible, els fòssils argilosos o com la terra bruta esdevé argila apta per fer ceràmica. 
 
El segon espai és el preindustrial, on s'hi pot veure rajoleria tradicional i terrissa i tècniques decoratives. El discurs expositiu continua amb l'època industrial, mostrant la maquinària que s'utilitzava aleshores i la ceràmica aplicada a l'arquitectura amb les figures destacades de Rafel Masó i Pelaio Martínez durant el Noucentisme o la pròpia fàbrica Terracotta, que va treballar en aquest sector. 
 
El quart àmbit, el de la ceràmica decorativa i de creació, és encara en un projecte pendent que ha de prendre forma abans de l'estiu.
 
El component actual esdevindrà un eix clau en el discurs que projecti el museu, doncs a banda de ser un garant del patrimoni l'equipament ha d'anar lligat del present.  
 
I és precisament perquè és una activitat viva que des de La Bisbal s'ha insistit en equipar el museu amb un espai reservat a les entitats. 
 
Fent un gran esforç econòmic si és té en compte que La Bisbal d'Empordà té només 10.000 habitants, des de l'ajuntament es destinarà mig milió d'euros en adequar aquest espai d'entitats. Una quantitat que se suma als 300.000 euros que serviran per arreglar els exteriors, que són finançats en un 85% amb diner muncipal. 
Una inversió que des de la població veuen justificada perquè volen que aquest equipament sigui supramunicipal.
 
Els treballs per esdevenir Museu Nacional agafaran força a partir de l'estiu, quan està previst que s'hagin acabat totes les actuacions i el Terracotta Museu s'inaugurarà de forma oficial.