La Bisbal d'Empordà rehabilitarà l'antic ajuntament per destinar-lo a usos socials

La rehabilitació de l'edifici de l'antic ajuntament de la Bisbal d'Empordà per destinar-lo a diferents usos de caire cultural i social es la principal inversió del pressupost municipal per aquest any.
 
L'ajuntament ha redactat un pla d'inversions plurianual que se centra, bàsicament, en la reactivació del pla de barris que està encallat des de fa temps per la falta de pagaments de la Generalitat que havia d'assumir el 50% de les despeses. El govern bisbalenc durant aquest mandat vol destinar 4.400.000 euros als projectes socials i urbanístics del pla de barris que no s'han fet després de negociar amb el govern català una pròrroga de quatre anys per acabar-los.
 
L'ajuntament vol obrir un procés de participació per consencuar els futurs usos amb la població i atendre diferents demandes actuals mentre redacta i licita l'obra durant aquest any.
 
El pressupost municipal per aquest any puja a 13 milions d'euros, tres més que l'any passat i entre les inversions previstes, a banda del Pla de Barris hi ha 500.000 euros que es destinaran al Terracotta Museus, l'adequació del Teatre Mundial per adaptar-lo a les normes de segurat vigents, millores en instal.lacions esportives o l'adaptació de l'antic escorxador que acollirà, provisionalment, la biblioteca comarca.