Ensenyament confirma el nou cicle formatiu de ceràmica a La Bisbal d'Empordà

La Bisbal d'Emprodà oferirà a partir del setembre sel cicle formatiu de grau mitjà de ceràmica artística, conegut abans com el cicle de terrisseria. El Departament d'Ensenyament així els hi ha confirmat.
This text will be replaced
 
Fa anys que es reclama a la Generalitat que a una vila de tradició cermaista com és La Bisbal els joves es puguin formar en cicles artístics que preparin als estudiants per entrar al món professional de l'artesania i la ceràmica, un dels motors econòmics i històrics de La Bisbal. La lluita acaba amb victòria pels bisbalencs que han rebut la confirmació del cicle formatiu que es començarà a impartir a l'Institut de La Bisbal a partir d'aquest setembre.
 
El paquet teòric del cicle de grau mitjà de ceràmica es farà des de l'Institut i la part pràctica es podrà portar a terme a un espai formatiu que s'adequarà al remodelat Museu Terracotta i a un grup de tallers d'artesans de la ciutat. Al contrari del sector ceramista industrial que està en detriment a La Bisbal, la branca contemporània, artística està en auge i aquests nous estudis poden contribuir a formar a nous ceramistes que seran els encarregats de mantenir viva la ceràmica.
 
La prova d'accés als estudis de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny és en convocatòria ordinària a principis de maig. Es faran més proves d'accés al juny i al setembre, just abans d'iniciar el curs 2016-2017.