La Bisbal ofereix l'únic grau mitjà de terrissaria de Catalunya

 La Bisbal d'Empordà ofereix l'únic cicle de grau mitjà sobre terrissa que s'imparteix a Catalunya.
This text will be replaced
El cicle vol formar als alumnes en l'ofici que caracteritza La Bisbal i, a més, ho vol fer de la manera més realista possible. Per tal que els alumnes es formin en aquelles matèries i conceptes que hauran de posar en pràctica en el món laboral el currículum d'aquest grau l'ha redactat el centre docent però amb la col·laboració de l'Associació de Cermistes.
 
El cicle s'impartirà a l'institut, als tallers de les diferents empreses i a l'aula taller que s'ha habilitat en el mateix museu. Els alumnes de greu mitjà, a més, també podran optar a fer pràctiques en altres països.
 
Actualment són prop de quaranta les empreses dedicades a la ceràmica que hi ha a La Bisbal. Es tracta d'empreses petites, moltes d'elles d'origen familiar, que s'estan adaptant als nous temps.  La ceràmica ha estat, és i ha de ser en el futur el motor econòmic de La Bisbal, una marca que identifica aquesta ciutat del Baix Empordà i que avui, sortint pràcticament de la crisi, manté una bona salut. El cicle de terrissaria ha de ser un revulsiu més per tal que l'ofici estigui garantit, i a més, ara amb una bona formació al darrera.
 
Des del Departament d'Ensenyament de la Generalitat han avançat que si el cicle formatiu de grau mitjà de terrissaria es consolida es podria ampliar i fer el de grau superior. Tot encaminat a aconseguir d'aquí a uns anys el grau universitari de terrissa.