El TSJC reitera que la Biblioteca de La Bisbal s'ha d'enderrocar

Aquest edifici és il·legal i s'ha d'enderrocar. Clatellot de la justícia a l'Ajuntament de La Bisbal que perd de nou un judici per evitar l'enderroc de la Biblioteca Municipal.

This text will be replaced

El jutjat Contenciós Administratiu de Girona manté l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que atenent les demandes d'un veí, veu provat que l'edifici no respecte la distància mínima entre la vorera i la finca i per tant demana restituir la legalitat a través de l'enderroc de l'edifici.
Segons informacions de la Cadena SER el cost de fer efectiva la sentència per després tornar a construir l'edifici respectant el marc legal vigent és d'entre 500.000 800.000 euros

El cas és un d'aquells que s'arrosseguen anys i panys fins que no tenen una solució definitiva. El moll de l'ós és la denúncia d'un veí segons l'edifici no respectava el POUM, quelcom que el Jutjat Contenciós Administratiu de Girona, primer; i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després, van provar.  L'alt tribunal català, però, va reduir de 3 a 2 el nombre de façanes considerades irregulars.

Davant d'aquesta situació, i per evitar nous casos com aquest, el consistori va regularitzar  a posteriori l'edifici a través de modificacions en el POUM.  Es van ampliar les voreres per fer respectar les distàncies legals i es van establir paràmetres individuals pels equipaments públics.

Amb aquesta modificació sobre la mà el Govern bisbalenc va presentar un nou recurs per evitar l'enderroc però, de nou, el TSCJ l'ha rebutjat. L'Alt Tribunal català considera que el consistori va servir una interpretació esbiaixada de la llei, i desestima que el nou POUM regularitzi a posteriori l'edifici.

El consistori, però, no llença la tovallola i, en declaracions Al Punt, l'alcalde Lluís Sais assegura que seguiran la batalla judicial amb un nou recurs.