La Bisbal estudia captar més aigua del Ter per pal·liar la contaminació

La Bisbal d’Empordà vol captar més aigua del riu Ter per reduir l’excés de plaguicides que des d’aquest dijous l’han portat a prohibir beure o cuinar amb aigua de l’aixeta. La contaminació de la xarxa pública és fruit de la sequera que ha reduït els nivells dels pous, que s’abasteixen d’un aqüífer del Daró. És per això que des de l’ajuntament es plantegen connectar-se al pou de Fontanilles, que penja del Ter, tot i que recalquen que és una mesura provisional i que s’haurà de trobar una solució a llarg termini. 
This text will be replaced
L’alarma per contaminació de les aigües de la xarxa d’abastament de la Bisbal i Forallac es va donar dijous passat quan durant un control rutinari l’empresa gestora del servei va detectar una concentració massa elevada d'herbicides i pesticides a la xarxa. Concretament, de Diuron amb 0’19 micrograms per litre i de Terbutilazina en un 0’53, unes mesures per sobre del límit estatal permès. Davant d’aquesta situació, l’ajuntament va tancar el subministrament de les fonts públiques i va demanar ni beure ni cuinar amb l’aigua de l’aixeta. Una prohibició que no afecta al reg, la cuina o la neteja d’estris o de roba. 
 
Davant de la problemàtica de l’Aigua, l’ajuntament demana paciència i col·laboració a la ciutadania, amb qui ha convocat una reunió informativa per aquest dimarts a les 7 de la tarda. 
 
La manca de potabilitat de l’aigua de la Bisbal i Forallac ha fet aixecar la veu als ecologistes de SOS Empordanet, que afirmen que feia temps que el problema es veia venir i critiquen la manca de fermesa de l’administració, que consideren que no té mà ferma amb els abocaments de plaguicides dels tractors.