L'Ajuntament de La Bisbal rebaixarà el rebut de l'aigua per l'afer de l'excés d'herbicides

L'Ajuntament de La Bisbal compensarà als veïns pels dies que estinguin sense aigua potable i els rebaixarà el rebut. El Consistori està estudiant com fer un càlcul que tingui en compte el sobrecost que suposa haver de comprar aigua embotellada més la compensació per no haver pogut gaudir del servei com Déu mana.

L'Alcalde Lluís Sais també va afegir en la reunió informativa celebrada dimarts amb els veïns que serà l'Ajuntament qui assumirà tots els sobrecostos derivats de la crisi, com per exemple fer les reformes necessàries al pou de Fontanilles per estirar més aigua d'aquest aqüífer depenent del Ter.

Sense beure aigua de l'aixeta des de dijous passat

Des de dijous passat els veïns de La Bisbal i Forallac no poden beure aigua de l'aixeta ni cuinar-hi perquè s'hi ha detectat excés d'herbicides. Dimarts més de 150 persones es van trobar amb representants de l'Ajuntament, l'empresa concessionària del servei, el Govern i regants per explicar les causes, conseqüències i solucions a la crisi. Tot sembla indicar que l'episodi de contaminació prové de les plantacions de blat i ha estat agreujat pel fet que l'aqüífer de La Bisbal és superficial i per tant molt vulnerable i per la sequera que pateix la zona.

El consistori ha pres diverses mesures com prohibir el consum d'aigua, activar els serveis socials per garantir el subministrament a la població més vulnerable, avisar els Supermercats perquè es probeeixin de més aigua embotellada i demanar agafar més aigua d'aqüífers més profunds i nets. Aquesta darrera és la que sembla imposar-se com a solució definitiva però caldrà temps i inversions perquè l'actual equipament no permet estirar més aigua.

Notícies relacionades

La Bisbal presenta mesures socials i tècniques per garantir l'accés de tothom a l'aigua potable (10-08-2016)

La Bisbal estudia captar més aigua del Ter per pal·liar la contaminació (09-08-2016)

L'aigua de La Bisbal no es pot beure perquè està contaminada per herbicides (06-08-2016)