Un camió cisterna subministra aigua potable als veïns de la Bisbal d'Empordà

L'ajuntament de La Bisbal d'Empordà ha contractat un camió cisterna per garantir que els veïns puguin disposar d'aigua potable mentre dura la crisi dels herbicides.
Des d'aquest dimarts, un camió amb un dipòsit de 17.000 litres d'aigua recorre el municipi en 6 punts de subministrament. El traçat es repetirà de dilluns a divendres començant a les 9 del matí per la plaça de l’església i passant per l’avinguda president companys, el carrer del raig, l’esplanada del remei, la carretera castell d’empordà i la plaça de la cuixa. Fins que no es garanteixi la potabilitat de l'aigua de la xarxa d'abastament públic, el veïns podran recollir l'aigua del camió en garrafes i sense cap cost i utilitzar-la per beure o cuinar amb garanties.
 
El camió cisterna és un pedaç a la problemàtica que hauria d'estar resolta en un termini màxim de 10 dies. Per fer-ho, l'ajuntament ha adquirit un filtre de carbó actiu que s'instal·larà a la sortida del dipòsit dels pous de La Bisbal. 
 
Aquesta és però només una solució provisional a una problemàtica que requereix una solució estable que garanteixi que l'aigua de l'aixeta sigui de qualitat, ja sigui posant mesures preventives als pous del municipi o agafant més aigua de Fontanilles. 
 
Des de l'ajuntament de La Bisbal d'Empordà s'està fent gestions per intentar que l'ACA assumeixi part del cost de portar aigua potable al municipi mentre dura la crisi.