L'aigua de La Bisbal torna a ser apta pel consum

L'aigua de La Bisbal d'Empordà ja torna a ser apta pel consum. L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha informat que les anàlisis fetes en les dues mostres d'aigua de la zona de subministrament de La Bisbal i Forallac, són correctes. 
This text will be replaced
Aquestes anàlisis s'han fet després que la setmana passada s'instal·lessin els filtres de depuració. Els resultats han determinat que els plaguicides estan per sota els valors establerts a la normativa vigent.
 
A la vista dels resultats obtinguts l'aigua subministrada compleix amb els paràmatres sanitaris de qualitat de l'aigua de consum humà establerts per Salut.  
 
L'empresa subministradora ha adoptat les mesures adequades per corregir l'incompliment de qualitat que va motivar la qualificació de l'aigua de subministrament de La Bisbal i Forallac com a no apta pel consum i també s'han pres totes les mesures per prevenir noves incidències i evitar riscos per a la salut de les persones.
 
Amb el subministrament de l'aigua apta, es pot recuperar la normalitat de l'abastiment i l'Ajuntament ja pot aixecar les restriccions que hi hagut des de principis d'agost. 
 
Des del consistori es recorda que els filtres són una solució provisional i que la definitiva passa per captar més aigua del Pou de Fontanilles. 
En paral·lel l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) s'ha compromès a pagar la meitat del cost del camió cisterna que aquests dies ha donat subministrament d'aigua potable als veïns de la ciutat.