Més de 34.000 euros de despesa arran de la contaminació de l'aigua a La Bisbal i Forallac

La contaminació de l'aigua de La Bisbal d'Empordà i Forallac ha tingut un cost d'almenys 34.000 euros pels ajuntaments. La despesa més gran ha estat derivada dels filtres de carbó actiu que han servit per depurar l'aigua contaminada i acabar així amb el problema.
This text will be replaced
Uns aparells belgues de darrera generació que estan en un règim de lloguer d'entre 2.000 i 2.500 euros mensuals. A aquest cost, s'hi ha hagut de sumar 30.000 euros més per la compra del carbó actiu, que tot i que es gastarà en funció del consum, duraria aproximadament un any. 
 
Als costos de la crisi dels herbicides s'hi ha de sumar les despeses del lloguer dels camions cisterna que des del 16 d'agost i de dilluns a divendres han estat subministrant aigua potable en garrafes a tots els veïns que ho han requerit. Un operatiu que ha costat 300 euros diaris, sumant un total de 2.100 euros fins el 24 d'agost que és quan es va aixecar el veto a beure o cuinar amb aigua de l'aixeta. La meitat d'aquests diners els finançarà l'Agència Catalana de l'Aigua per mitjà d'una línia de subvenció.
 
Malgrat que La Bisbal i Forallac tornen a tenir aigua potable, els ajuntaments afectats sempre han manifestat que fa falta una solució defitiva. Mentre aquesta no arribi, s'està estudiant comprar els filtres de carbó actiu. 
 
Tant si es continua amb el règim de lloguer com si s'aposta per la compra dels filtres, els ajuntaments buscaran possibles ajuts de l'ACA.