L'ACA planteja alternatives per l'abastament d'aigua a La Bisbal

L'Agència Catalana de l'Aigua planteja alternatives per l'abastament d'aigua a La Bisbal d'Empordà, Forallac i Fontanilles. Durant les properes setmanes representants de l'ACA i dels diversos municipis mantindran reunions per consensuar una alternativa que permeti aportar un abastament definitiu a les tres localitats i recuperar l'estat de l'aqüífer.
This text will be replaced
 
Aquest dilluns es van reunir Jordi Agustí, director de l'Agència Catalana de l'Aigua, amb els alcaldes Lluís Sais, Josep Sala i Salvador Coll per analitzar l'evolució de l'abastament d'aigua després de superar l'episodi de contaminació viscut el darrer mes d'agost, així com valorar de forma positiva les mesures preses com a solucions d'emergència. 
 
No obstant, totes les parts es van posar d'acord en el fet de trobar al llarg de les properes setmanes alternatives definitives per garantir les demandes d'aigua de forma estable sense haver de dependre de l'estat de l'aqüífer o l'afectació de les sequeres. Mentrestant, l'ACA segueix analitzant mostres dels pous afectats per la contaminació d'herbicides per saber quina és la presència actual d'aquests compostos en l'aigua i quina és l'evolució de l'estat qualitatiu i quantitatiu de l'aqüífer
 
La contaminació de l'aigua de La Bisbal d'Empordà, Fontanilles i Forallac va tenir un cost d'almenys 34.000 euros pels ajuntaments. La despesa més gran va estar derivada dels filtres de carbó actiu que van servir per depurar l'aigua contaminada i acabar així amb el problema, uns aparells belgues de darrera generació que estan en un règim de lloguer d'entre 2.000 i 2.500 euros mensuals. A aquest cost, s'hi va haver de sumar 30.000 euros més per la compra del carbó actiu, que tot i que es gastarà en funció del consum, durarà aproximadament un any.