La Bisbal estrena grau mitjà en ceràmica artesanal

Són els conillets d'índies d'un ambiciós projecte que vol convertir La Bisbal en la captial de la formació en ceràmica. Cinc alumnes han estrenat aquest curs el Grau Mitjà en ceràmica, una formació única al país té un període de proves de 2 anys per demostrar que és útil i demanada.

Aquesta era una llarga reivindicació de l'Ajuntament de La Bisbal amb el potent sector ceràmic de la ciutat, que demanava professionals qualificats. Per això van demanar a Ensenyament que els donés la possiblitat de fer aquest mòdul.

Aquesta formació complementa l'oferta de l'Institut de La Bisbal des d'una vessant més manual i plàstica. Pot donar sortida a alumnes  més avesats a les coses pràctiques enlloc de l'estudi més teòric. Actualment el centre educatiu imparteix tres cicles formatius. El d'atenció a la dependència, el d'administració  i el de ceràmica, uns estudis que donen exclusivitat i prestigi a l'Institut.

El curs ha començat amb sis alumnes que aprenen totes les tècniques de l'artesania cermaista. Es tracta d'un cicle de dos anys de durada.

De moment els alumnes estan en aquest taller propietat dels ceramistes bisbalencs a l'espera de tenir una instal·lació adequada a l'entorn del Terracotta Museu. L'any que ve serà clau per saber si aquest cicle té futur. Les inscripcions determinaran la salut d'una proposta que ha començat amb bon peu, bones perspectives i satisfacció entre e