La Bisbal anul·larà el contracte amb Sorea perquè no s'ajusta a normativa

L'Ajuntament de La Bisbal anul·larà el contracte de gestió del subministrament d'aigua amb Sorea després que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat l'hagi declarat nul.

This text will be replaced

El cas és un d'aquelles gestions enrevessades que venen de lluny. El contracte amb Sorea data del 1980 i ha patit tres pròrrogues, els anys 2.000, 2.005 i 2.009. Aquest darrer any, amb Sais d'Alcalde, es va ampliar el contracte 20 anys més incorporant-hi diverses despeses com l'arrendament, finançament i execusió d'obres com l'ETAP Puig de Sant Ramon o inversions a la xarxa.

Amb el socialista Òscar Aparicio d'alcalde el nou equip de govern va considerar que aquesta ampliació no s'adequava a la llei i a final de la legislatura passada es va acordar buscar un àrbitre que estudiés el cas.

Estudiar la municipalització del servei

Amb el dictàmen d'aquest àrbitre, l'Ajuntament rescindirà el contracte amb Sorea. Aquesta recisió implicarà el pagament de les obres fetes per Sorea a la urbanització Sant Ramon i que s'havien d'amortitzar en els 20 anys de durada del contracte. El consistori preveu finançar aquesta despesa a través del romanent de tresoreria.

El segon pas serà decidir què passa amb la gestió del servei d'aigües. Damunt la taula hi ha dues opcions: Tornar a licitar o municipalitzar la gestió. El tripartit ERC-CUP-ICV ha decidit estudiar si la municipalització és factible, quins costos tindria, quins efectes sobre el servei i sobre el rebut de l'aigua.

De moment, Sorea ha de garantir el servei fins a aquesta nova licitació o municipalització del servei.