Els veïns de La Bisbal decidiran el destí de 50.000 euros en els primers pressupostos participatius de la ciutat

L'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà posa 50.000 euros a disposició dels ciutadans perquè decideixin en què els volen invertir. Una cinquantena de persones van assistir al Teatre El Mundial en la primera fase d'un procés de pressupostos participatius que sumarà diferents etapes fins que es valorin els resultats.

This text will be replaced

El funcionament és senzill i obert. Es tracta d'un model diferent a l'habitual en què l'Ajuntament posa damunt la taula un seguit d'ìnversions i els veïns escullen entre elles. En aquest cas, són els propis bisbalencs i bisbalenques els que, de 0, proposaran actuacions en les diferents assemblees de barris que es faran aquest novembre, o a través d'un formulari al web municipal.

Límits

Aquestes propostes han de circumscriure's en els 50.000 euros, no necessitar subvencions i ser mediambiental i financerament sostenibles. Hi ha tres àmbits d'actuació: Medi Ambient, Via Pública i Serveis socials i persones.

Un cop s'hagin rebut aquestes propostes els serveis tècnics municipals les quantificaran una per una. Descartaran aquelles que no compleixin els requisits i portaran un llistat en una assemblea ciutadana que decidirà quines propostes es porten a votació. Totes, les descartades i les que no, es valoraran en aquesta sessió i s'explicaran els motius pels quals s'han inclós o no en el llistat d'admesos.

Consulta ciutadana al desembre

Les propostes que compleixin els requisitis i que hagin estat escollides es portaran a consulta ciutadana del 12 al 18 de desembre amb una mesa formada per personal voluntari i un cens que contempla totes aquelles persones empadronades a la ciutat majors de 16 anys.

La proposta o propostes escollides fins arribar als 50.000 euros s'executaran i un cop finalitzi es farà una nova reunió ciutadana en la que s'explicarà un document públic amb les valoracions i conclusions del procés.