L'ENTREVISTA: Joves de Palafrugell graven un videclip per conscienciar en contra la violència envers les dones

La 6a encesa d’espelmes, la presentació d’un documental i un videoclip musical formaran el gruix de les activitats d’enguany Palafrugell al volant del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones.

This text will be replaced

Les activitats començaran el mateix dia 25 de novembre, on a Plaça Nova a 2/4 de 6 de la tarda, tindrà lloc la sisena edició de l’encesa d’espelmes, l’actuació musical a càrrec de la cantant Neus Mar, parlaments de la Regidora de Benestar Social, de la Presidenta de l'Associació de Suport a la Dona i algunes dones protagonistes del documental 'Empieza en ti', a la que seguirà la presentació del videoclip titulat 'Eres libre' de Saidé i Modais.

Un projecte musical realitzat per joves palafrugellencs

Aquest projecte musical s'ha realitzat durant els mesos d'octubre i novembre de 2015 i ha comptat amb la col·laboració d'un grup de joves de Palafrugell que han volgut expressar, des de diferents àmbits artístics, la seva crítica cap a la violència masclista.

El duet format per Saidé i Modais han escrit i interpretat la cançó Eres libre. Rere aquests noms hi ha Saïd i Munir El Arboaui, dos germans de 17 i 14 anys que recentment han difós diferents temes a través de les xarxes socials.

El tema s'ha gravat a l'estudi de gravació de Can Genís amb la producció d'Hector Paradeda. El videoclip de la cançó s'ha fet sota la direcció de l'Àlex Arza, jove realitzador que ha treballat amb varis projectes musicals i que ha guanyat alguns concursos de publicitat.

Documental amb dones que han patit violència

D’atra banda, el dia 27 de novembre, al Teatre Municipal a les 8 del vespre, es presentarà el documental Empienza en ti de l’artista Marta Vergonyós.

L'any 2005 l'artista inicia un projecte de treball amb un grup de dones que han patit situacions de violència masclista amb la intenció de treballar en la seva recuperació a través de la pràctica de l'art. El 25 de novembre d'aquell mateix any fan una primera performance a l'espai públic, al safareig del seu poble, i a partir d'aquí comença un compromís de grup i de treball constant que durarà gairebé 10 anys i que elles mateixes proposaran convertir en un projecte en forma de documental de creació.

El documental ens presenta quatre dones vora el mar: la Pili i la seva lla Nerea, La Juana, la Mercedes i la María Jose. Totes quatre han viscut anul·lades de diferents maneres per les seves parelles. El projecte les ha reunit al voltant d’una sèrie de processos de creació, a partir dels quals aprofundiran en les claus que les van fer sortir de la seva situació i alliberar-se.