Torroella detecta 23 pisos buits que podrien entrar a la borsa de lloguer social

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha detectat un total de 23 pisos deshabitats al municipi. Aquesta és la foto actual d'una mostra de 250 habitatges d'un estudi de camp que ha analitzat el panorama d'habitatges buits de tot el poble.
This text will be replaced
 
L'estudi es troba en una segona fase, on ja s'han detectat tots els habitatges que podrien formar part de la borsa de lloguer social. Tots són de particulars, ja que l'estudi exclou tots els pisos de les entitats bancàries. La següent fase és parlar amb els propietaris d'aquests 23 pisos i explicar-los els avantatges fiscals que obtindrien si cedissin el seu pis. Aquesta és l'eina que l'Ajuntament podrà fer servir perquè aquesta cessió en tot cas és totalment voluntària.
 
Es tracta d'una acció pionera, ja que tots aquests informes sempre se solen quedar en la primera fase teòrica. Torroella ha fet un pas endavant i esperen que aquesta gestió faci augmentar la borsa d'habitatges, ja que actualment és molt baixa. L'ajuntament confia rebre tres o quatre pisos en els mesos vinents.