Salvador Garcia Arbós explica l'origen de les tradicions culinàries del Nadal

Pals comença a celebrar el Nadal amb una programació variada d'activitats. Entre elles, aquest divendres l'espai Ca La Pruna ha arrencat amb una conferència a càrrec del crític gastronòmic Salvador Garcia Arbós. Una xerrada en què a través de diverses anècdotes, s'ha explicat la gastronomia nadalenca des d'un punt de vista històric. Tot plegat per entendre perquè mengem canelons el dia de Sant Esteve i Galets per Nadal.
This text will be replaced
 
Garcia Arbós explicava que les tradicions neixen des del moment que les comencem a contemplar. Així com en l'actualitat, el Panetone podria formar part de la nostra tradició nadalenca d'una manera més eclèctica, les tradicions més antigues tenen una explicació religiosa.
 
Una manera per entendre com s'ha anat conformant la tradició del Nadal amb les diverses aportacions i que ens explicarien per exemple, com sorgeixen les neules i els torrons.
 
La d'aquest divendres forma part del catorzè Cicle de Conferències Ca la Pruna que organitzen l'Ajuntament i l'Associació Cultural de Pals amb el suport de la Diputació de Girona. L'objectiu de les conferències és posar a l'abast del públic temes diversos sobre la història, la ciència, el pensament, la medicina i altres assumptes relacionats amb el nostre entorn més pròxim.