Marc Lamuà dirigirà el PSC Gironí al retirar-se Cantenys

Aquest tàndem dirigirà el PSC Gironí en substitució de Juli FernándezMarc Lamuà i Maurici Jiménez superaran les primàries del partit sense rival, després de la renuncia de l'alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys, que no ha aconseguit els suports mínims necessaris.

This text will be replaced

Marc Lamuà ha presentat 282 avals i oficialment és candidat a la primera secretaria regional del PSC. Com que no té rival, el Congrés de la Fedració convocat el proper 21 de Gener a Figueres el nomenarà  màxim dirigent dels socialistes gironins.

Suport ampli

El palamosí ha obtingut l'aval de més del 36% de la militància socialista superant amb escreix el nombre mínim d'avals necessaris per presentar-se al es primàries, que són 167. Es tracta d'una xifra rècord per un precandidat en la història del partit.

Malgrat la incomparaixença de cap rival, el procés congressual per decidir la nova direcció socialista ha de seguir el seu camí fins el 21 de gener, quan Lamuà anunciarà la nova comissió executiva del partit i aquesta haurà de ser ratificada per la militància.

Saccejar el PSC

El Diputat al Congrés de Diputats i el tinent d'alcalde de Castell-Platja d'Aro volen saccejar el PSC amb noves formes de fer política i un discurs d'arrel municipalista profundament catalanista.

El PSC va ser el gran dominador de la política en ciutats com Girona, Figueres, Salt, Olot, Blanes o Palamós, entre d'altres, però en els darrers anys ha anat perdent alcaldies i electes. El principal repte del nou lideratge que surti del Congrés regional serà recuperar el múscul municipal perdut en els darrers anys.

Aquesta candidatura amb accent baixempordanès es proposa recuperar els desancantats que en els darrers anys han marxat de la família socialista. Persones que han optat per l'independentisme d'ERC, el discurs social dels Comuns o directament l'abstenció. Proposa fer una segona transició des d'una generació nascuda en democràcia i que ha viscut la transformació social i política del país.

Notícies relacionades