Multitudinària rebuda als Reis d'Orient al Baix Empordà

Ni la fred ni la tramuntana poden amb els més petits quan es tracta de la nit més màgica de l'any. Milers de nens d'arreu del Baix Empordà van omplir els carrers de les seves poblacions per rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient, que van arribar amb carrosses carregades de regals i, sobretot, d'il·lusió. 

Després dels xàfecs de l'any passat que van complicar molt les coses als diferents municipis a l'hora d'acollir els Reis Mags, el vent d'enguany semblava poca cosa i tothom va poder fer que el protocol propi d'una nit com aquesta es pogués complir a la perfecció arreu. Melcior, Gaspar i Baltasar van arribar a tots els pobles amb les seves carrosses o en alguns casos, fins i tot, en vaixell, i van desfilar seguint els camins marcats per la llum dels fanalets de tots els infants presents. Un cop acabades les respectives rues, els alcaldes i representants de cada població els van donar la benvinguda i els van fer entrega de les claus de la ciutat perquè poguessin arribar a totes les cases. Acte seguit, els parlaments dels monarques més estimats i, finalment, la recepció pacient i afectuosa dels tres reis a tots els nens que els asseguraven que s'havien portat molt bé. 

 
Com és lògic, a cada lloc la cavalcada va tenir les seves variacions. A Calonge, per exemple, van arribar a les sis de la tarda i, amb punt de sortida al Passeig d'Hivern, van arribar a l'Església de Sant Martí per rebre les cartes dels infants. A Platja d'Aro, mentrestant, també van arribar a les sis i a les set van ser rebuts per les autoritats al palau d'Esports i Congressos. Encara al mateix municipi, a Castell d'Aro Ses Majestats van arribar-hi a les vuit  i destaca l'adoració a l'infant Jesús que van fer a l'Església de Santa Maria. A Sant Feliu de Guíxols, per la seva banda, van arribar-hi un xic abans, a les set, i des de la zona esportiva de Vilartagues van anar fins a la plaça del Monestir, on hi va haver un espectacle audiovisual abans de la recollida de cartes a Portaferrada. 
 
Sigui com sigui, el resultat final va ser el mateix: una gran multitud de nens del Baix Empordà van omplir els carrers amb el millor dels seus somriures.