El Portaveu Nacional d'ERC, Sergi Sabrià, assegura que hi haurà pressupostos i hi haurà referèndum

Hi haurà pressupostos i referèndum. Aquesta és la contundent impressió del Portaveu Nacional d'ERC, Sergi Sabrià, que creu que l'objectiu és massa important i la predisposició prou bona, com perquè el soroll extern engegi a rodar la majoria independentista transversal del Parlament. 
This text will be replaced
El també diputat de Junts Pel Sí ha passat pel Precs i Preguntes de TV Costa Brava on ha comentat el moment actual del procés independentista i la negociació dels pressupostos amb la CUP. Una negociació no exempta de dificultats però que sembla que s'encara amb una predisposició més gran per arribar a acords per part de tots dos grups. 
 
La cara visible dels respublicans davant la premsa ha lamentat que el partit rebi per tots cantons i s'ha mostrat orgullós per la unitat interna que mostra a l'entorn d'Oriol Junqueras. El paper d'ERC, ha explicat, és fer de nexe d'unió entre la dreta liberal i l'esquerra anticapitalista i mirar de trobar un punt mig en el que tothom s'hi pugui sentir còmode. 
 
Sabrià ha valorat la claredat independentista de Carles Puigdemont i l'entesa que mostra amb el Vicepresident Junqueras i seguint l'esquema de 'El Junquerisme és amor' que va dir el número 2 del Govern, creu que ERC ha de parlar i portar-se bé amb els seus veïns d'aspectre electoral, ja sigui el PDCat per la banda nacional o els Comuns per la banda social.  Uns Comuns, per cert, a qui demana que se sumin al projecte de canvi de  règim i ruptura democràtica que diu que suposa la independència.