L'onada de fred acaba amb llevantada a la Costa Brava

L'onada de fred que ha fet baixar en picat les temperatures arreu del territori durant els darrers dies ha desembocat en llevantada i pluges a la Costa Brava centre aquest cap de setmana. Tot i que la fred ha disminuït, les condicions climatològiques han estat del tot hivernals.
 
This text will be replaced
 
El matí de dissabte ha donat pas a temperatures moderades d'al voltant dels deu graus, tot i que la sensació tèrmica ha estat inferior per culpa del llevant humit i fred que ha bufat al litoral amb velocitats d'entre 30 i 40 km/h i que ha colpejat amb ràfegues que fregaven els 60 km/h. Aquest vent de l'est és conegut a l'hivern per provocar nevades en cotes molt baixes però, tot i que era una possibilitat que s'ha contemplat al Baix Empordà al llarg de la setmana, al final la pujada del mercuri ho ha impossibilitat.
 
En qualsevol cas les precipitacions han arribat en forma de pluja per quedar-se tot el cap de setmana i bona part de dilluns abans de que l'anticicló de la setmana entrant s'emporti els núvols i torni a deixar una agradable sensació tèrmica amb màximes que assoliran perfectament els 14º C.