Descobert un jaciment de 5 hectàrees soterrat al Poblat ibèric d'Ullastret

Un estudi fet al poblat ibèric d'Ullastret revel·la l'existència d'una trama urbana de 5 hectàrees de superfície a l'anomenada Illa del Reixach. Es tracta d'un descobriment històric en el qual hi han participat 20 arqueòlegs de tot el món des del 2012 i que s'ha fet per mitjà de 4 tècniques de prospecció geofísica, que han permès obtenir una visió global d'aquesta part del jaciment sense haver d'excavar. 
This text will be replaced
A partir d'aquest retrat, on s'hi pot observar un carrer principal i diverses vies transversals, s'ha presentat un treball monogràfic que recopil·la les imatges així com la seva interpretació. Un projecte internacional que s'ha treballat durant quatre anys i que constitueix un dels fets més rellevants de l'arqueologia catalana dels darrers anys. 
 
L'Illa d'en Reixach és una de les zones del poblat ibèric d'Ullastret que més s'ha treballat els darrers anys. Amb aquest estudi sota el braç, els arqueòlegs tindran una guia per actuar amb molta més precisió i obrir noves línies d'investigació.
 
Per presentar l'estudi sobre el terreny, hi ha prevista una visita al jaciment de l'Illa d'en Reixach que es produïrà les properes setmanes.