Una vintena de tractors del Baix Empordà participen a la Marxa Pagesa a Barcelona

Amb l'objectiu de fer sentir la seva veu a la capital, 12 pagesos baix empordanesos amb els seus respectius tractors han iniciat aquest dijous la Marxa Pagesa fins a Barcelona. Allà es trobaran amb més de 300 pagesos arribats d'arreu del territori per tots junts, reivindicar més suport institucional a la pagesia. El punt de sortida del Baix Empordà ha estat al poble d'Ullà, després en recolliran uns quants més pel camí. En total, serà una excursió reivindicativa de 3 dies.

This text will be replaced

La Marxa organitzada pel Sindicat d'Unió de Pagesos, té l'objectiu principal de fer una crida a la societat pel reconeixament de l'activitat agrària com a pilar de la societat del benestar. Així doncs, demanen que se'ls tingui més en compte i reclamen més suport governamental. De fet, segons ha denunciat el sector, la renda agrària catalana acumula una davallada del 39% entre el 2001 i el 2015.

Un cop els més de 300 tractors arribin a Barcelona, es llegirà un manifest en què es reclamaran mesures que assegurin la justícia i l'equitat en el comerç com també una gestió eficaç de la fauna salvatge que any rere any provoca importants pèrdues a les explotacions agràries. Tot plegat, una lluita perquè la pagesia tingui, segons reclamen, una bona consideració a la nostra societat.