Josep Rull anuncia un pla de millora a les carreteres del Baix Ter

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s'ha reunit aquest divendres a la Bisbal amb els diversos alcaldes del Baix Empordà per presentar un pla de millora a les carreteres del Baix Ter. Una problemàtica que els diversos alcaldes afectats han manifestat al govern català des de fa temps i que aquest divendres, han rebut la seva resposta. 
This text will be replaced
Intervé: Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat
 
Rull ha assegurat que la Generalitat invertirà prop de 20 milions d'euros en els propers quatre anys en actuacions que abasten, en el cas del Baix Empordà, les carreteres GI642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí i la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges. Una inversió que respon clarament a una demanda del territori i que és sobretot necessària pel nivell de perillositat i capacitat d'aquestes carreteres.
 
Rull ha assegurat que també es treballarà en la definició de la variant de Torroella de Montgrí. Una carretera que segons diu, ha de permetre evitar el trànsit de pas pel nucli urbà i millorar la mobilitat d'aquest entorn. Aquesta actuació assegura que tirarà endavant durant aquests quatre anys tot i un possible canvi de govern.
 
En concret, el pla inclou en el Baix Empordà, millores de seguretat viària en tres projectes que s'executaran per fases entre 2018 i 2020: Rupià-Parlavà; Parlavà-Serra de Daró i Serra de Daró-Torroella de Montgrí. Una inversió que podria suposar un total de 9 milions d'euros en total. A banda, també s'invertiran 500.000 euros per implementar millores urbanes als pobles de Colomers, Verges, Ullà, Torroella de Montgrí, Rupià, Parlavà i Serra de Daró.