Els Comuns basteixen la confluència d'esquerres amb debats al territori

Els Comuns comencen a agafar forma de partit. La confluència d'esquerres que s'està gestant al voltant de Barcelona En Comú, Podem, Iniciativa,. Procés Constituent i Esquerra Unida està debatent aquests dies quins són els eixos programàtics del partit previ pas a la definició de la seva estructura orgànica.

This text will be replaced

Intervé: Jordi Lloveras, regidor de Guíxols des del Carrer; Sònia Pujol, regidora de Guanyarem Santa Cristina; Pedro Torres, regidor d'ICV a Castell-Platja d'Aro

Al Baix Empordà 'Un País en Comú', nom provisional de l'espai polític, s'han organitzat tres jornades debat per bastir el cos programàtic i ideològic de la formació. Les trobades, obertes a la ciutadania i que se'n pot demanar informació a través de This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , es faran al local que Guíxols Des del Carrer té al Carrer Sant Ramon de Sant Feliu de Guíxols. Es debatran temes com aconseguir un model econòmic que garanteixi drets socials i l'economia del bé comú; un país solidari i fratern on l'ètica regni a les institucions; o com preservar el territori garantint una gestió sostenible dels recursos hídrics i la sostenibilitat del transport.

Uns debats amb conclusions al març

El Grup Impulsor d'Un País en Comú ha establert un calendari de debats que s'acaba el cinc de març. Cinc setmanes, que a més dels debats presencials, s'hi pot participar a través d'unpaisencomu.cat. La crida a bastir aquest nou espai polític està pensada especialment per aquests col·lectius

Algunes de les personalitats que donen suport a la confluència dels comuns són els intel·lectuals Vicenç Navarro i Joan Subirats; l'economista Arcadi Oliveras; l'humorista Facu Díaz; el geògraf Oriol Nel·lo o el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre Manolo Tomàs, entre d'altres.

La formació es veu preparada per canviar l'hegemonia política de Catalunya des d'una esquerra ecologista, feminista i sobiranista.