5 productors de l'Empordà volen recuperar el fesol de l'ull ros

Cinc productors de l'Empordà s'han unit per recuperar el conreu del fesol de l'ull ros. Aquest és un llegum típic de l'Empordà molt apreciat gastronòmicament i que actualment és difícil de trobar.
Els productors volen que el fesol de l'ull ros es comericlitzi més enllà de pagès o de les parades dels mercats i també volen que es trobi a la carta dels restaurants.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Pere Pareta, productor de Foixà / Artur Garcia, productor de Palamós / David Rovira, productor de Palau-Sator
IMATGES CEDIDES: Consell Comarcal del Baix Empordà
 
Sempre hi ha hagut conreu d'aquest fesol a l'Empordà però havia quedat limitat entre els pagesos que el plantaven pel consum propi. La dificultat de la seva producció és que cal un triatge manual, la floració no ve de cop i per tant la recol·lecció no es pot fer a màquina.
 
La iniciativa de recuperar el llegum està liderada per la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres i l'assessorament de l'IRTA Mas Badia, l'Escola Agrària de Monells i la Fundació Institut Català de la Cuina.