Les activitats de la Biblioteca de Pals reforcen l'oferta cultural del municipi

Com a eina clau en matèria educativa i social, la Biblioteca de Pals va reforçar i ampliar durant l'any 2016 la seva oferta d'activitats dirigida a tots els públics. La regidora de Cultura i Festes, Mireia Bonilla, ressalta que "l'acceptació d'aquestes propostes entre els palsencs i palsenques demostra la bona salut de què gaudeix la cultura en el municipi, per això des de l'Ajuntament es treballa constantment per potenciar l'equipament".

 

La Biblioteca de Pals, que va renovar durant l'estiu del 2016 les seves instal·lacions amb l'objectiu de ser un actiu cultural encara més important, va programar durant l'any passat un total d'onze sessions de lectura infantil. D'aquesta manera, el recital de contes va permetre fomentar l'aprenentatge i el préstec entre els usuaris més joves.

La visita trimestral dels alumnes de l'escola Quermany també és una altra iniciativa que permet potenciar, any rere any, la utilització d'aquest espai emblemàtic de Pals. Durant el curs 2015/16, la biblioteca va acollir 22 visites i els alumnes de 5è i 6è, a més, van realitzar una visita a l'Arxiu Municipal. En aquest sentit, Bonilla posa especial èmfasi en "l'excel·lent tasca del personal tant de la biblioteca com del centre, no només per tal que les propostes culturals siguin un èxit d'assistència i participació, sinó també per les múltiples tasques divulgatives i d'aprenentatge que realitzen".

A més a més, en el marc de cooperació amb altres entitats de la comarca, la Biblioteca de Pals va acollir durant l'any passat el concurs 'Monstres de la lectura'. Aquesta activitat, organitzada conjuntament amb les biblioteques de Mont-ras i Begur i la sala de lectura de Vall-Llobrega, va fomentar la proposta d'activitats lúdiques entre el jovent i finalment, amb motiu de la celebració de Sant Jordi, es van sortejar dos llibres entre tots els participants. Ja en el tram final de l'any 2016, i un cop la Biblioteca ja presentava un aspecte renovat,l'equipament municipal va acollir durant els mesos de novembre i desembre l'exposició de caixes-niu d'ocells decorades, de Virtudes González.

Des de l'Ajuntament es convida els palsencs i palsenques a acostar-se a la Biblioteca per veure de prop les millores efectuades i el seguit d'activitats que s'hi duen a terme periòdicament.