El fort temporal de vent deixa importants destrosses arreu del Baix Empordà

Després del fort temporal de vent i pluja que s'ha viscut a la matinada del dissabte, aquest matí els veïns i veïnes de les poblacions del Baix Empordà n'han pogut veure el resultat. Nombroses incidències en el subministrament elèctric, talls als carrers i carreteres, arbres caiguts, habitatges amb greus desperfectes i esllavissades de marges.
This text will be replaced
Intervé: Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols
 
Sant Antoni de Calonge ha estat una de les poblacions més afectades. La Policia Local, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat i les brigades municipals han estat treballant intensament per restablir la normalitat de la zona retirant els obstacles caiguts a carrers i carreteres i la neteja de vies de comunicació.
 
El passeig de Sant Feliu de Guíxols també ha quedat força afectat pel temporal que ha començat amb un fort vent a les 3 de la matinada d'aquest dissabte.
Tot i que Sant Feliu ja ha pogut solucionar la majoria dels desperfectes, encara caldrà valorar aquells arbres que s'han descalçat però que no han caigut.
 
Palamós és un altre dels nuclis que s'ha despertat amb sorpresa i en alguns casos, amb indignació. És el cas, d'un bar de la Fosca on hi ha caigut un arbre de grans dimensions que n'ha destrossat la façana de l'entrada.
 
El temporal ha afectat també el subministrament elèctric, que en el cas de Palafrugell ha deixat sense servei a més de 2.500 abonat, tot i que actualment la companyia treballa per restablir el servei amb la previsió d'instal·lar generadors. Fins ara a xifra d'abonats sense llum ha reduït a 1.600.
 
En tot cas, el temporal que s'ha viscut a la matinada ha portat aquest dissabte onades de més de 2,5 metres d'alçada a tot el litoral des de Barcelona fins a l'Alt Empordà. Una mala mar que han pogut gaudir els surfistes tot i que protecció civil recomana no acostar-s'hi.