La intimitat de Dalí i Gala en cinquanta retrats del fotògraf català Ricardo Sans

Són noranta retrats molts d'ells inèdits de Gala i Dalí realitzats entre 1949 i 1956 pel fotògraf català Ricardo Sans. Una col·lecció fotogràfica que ha inspirat una nova mostra temporal que acollirà aquest any el Castell de Púbol i que Carles Puigdemont ha inaugurat aquest divendres. 
This text will be replaced
Intervé: Carles Puigdemont, President de la Generalitat
 
La mostra titulada, Salvador Dalí, Gala i Ricardo Sanz, està dividida en quatre àmbits centrats en la figura de Dalí, la de gala, la vida en parella de tots dos i en la casa que tenien a Portlligat. Les dos grans inspiracions de l'artista figuerenc.
 
Així entrava, aquest divendres Carles Puigdemont al Castell de Púbol per inaugurar la mostra. Durant l'acte d'inauguració també presidit per Montse Alguer presidenta de la fundació Dalí, Puigdemont va destacar la qualitat de l'exposició i va agrair que es fessin activitats de primera magnitud com aquesta fora de Barcelona.
 
Les comissàries de l'exposició acompanyaven Carles Puigdemont, en la comprensió de les fotografies exposades.. Uns retrats que ens mostren com Sans va poder accedir a la intimitat de Dalí i també de la seva dona. De fet, el primer contacte de Dalí amb el Fotògraf té lloc l'any 1949 quan Ricardo Sans nascut a Barcelona es trasllada a Port-Lligat. En aquest primer contacte Sans fa el primer reportatge al pintor, una d'elles serveix com a sobrecoberta del llibre 50 secretos mágicos para pintar de Luís Caralt.
 
La mostra produïda per La Fundació Gala-Salvador Dalí amb col·laboració amb l'obra Social "la Caixa", dóna a conèixer també altres fotografies del fons de la família del fotògraf, cartes, tres llibres i dos articles de premsa relacionats amb Sans i el Pintor. A més, és la primera vegada que el Castell de Púbol dedica una exposició temporal a un fotògraf català.