El restaurant Vicus de Pals aconsegueix el cargol Km0 Slow Food

El restaurant Vicus de Pals ha obtingut el cargol que ll'acredita com a espai gastronòmic Slow Food Km0. Aquest restaurant se suma al Casamar i a la Taverna del Barber, dos restaurants baixempordanesos que mantenen el segell acreditatiu d'Slow Food.
This text will be replaced
INTERVÉ: Gerard Geli, propietari i cap de sala del restaurant Vicus
Imtges de: Cuina de l'Empordanet
 
El Vicus va obrir les seves protes el 2011 i el cap de sala i propietari del restaurant de seguida va tenir clar que volia que la seva cuina fos contemporània, de temporada, de proximitat i de qualitat. Qui aplica aquesta filosofia als fogons és el xef Damià Rafecas qui aquest dilluns recollia la placa Slow Food que el restaurant lluïra a partir del mes d'abril quan obri portes després d'unes setmanes tancat per reformes.
 
Aquest 2017 a Catalunya hi ha 66 restaurants Km0 Slow Food, dels quals 6 són gironins. A més dels 3 baixempordanesos n'hi ha, 2 a l'Alt Empordà, l'Antaviana i l'Integral i 1 a Llagostera, el restaurant Ca la Maria. Tots ells en un moment o altre han omplert una sol·licitut per formar part de la xarxa de restaurants catalans Slow Food i han acreditat cumplir una sèrie de requisits a la seva cuina.
 
Amb el Vicus creix a l'Empordà la família de restaurants que prioritzen la pagesia propera i ecològica, empren aliments de temporada, eviten l’ús de transgènics, recuperen productes de l’Arca del Gust i dels Baluards d’Slow Food, i que cuinen peix capturat de forma sostenible.