Fontanilles aposta pels castells

Així de plens estaven els carrers de Fontanilles aquest diumenge a la primera edició d'una festa dedicada a l'oli i als castells. Castellum ha sobrepassat les aspectatives d'èxit dels mateixos organitzadors
, l'ajuntament de Fontanilles, qui fa 2 anys llargs va posar sobre la taula la idea de crear una diada castellera al Baix Empordà.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Salvador Coll, alcalde de Fontanilles / Dolors Bassa, consellera de Treball i Afers Socials
 
En aquesta primera edició s'ha convidat als Marrecs de Salt i als Castellers de Terrassa, dues colles que van fer vibrar Fontanilles amb les seves exhibicions castelleres. A la comarca del Baix Empordà hi ha molt poca tradició castellera però poc a poc els castells s'hi van fent lloc. Des de Fontanilles estan animats a seguir programant diades castelleres al poble, fins i tot es plantegen ser una de les places castelleres de Catalumya.
 
Els castells no eren els únics protagonistes de la fira, també hi havia l'oli, un producte d'un gran valor culinari i que Fontanilles n'ha volgut recuperar la producció revifant el cultiu de les oliveres.
 
Oli, castells, artesans de proximitat i calçotada, un grapat d'ingredients de la cultura catalana que la consellera baixemprodanesa Dolors Bassa qui lidera el departament de Treball i Afers Socials va aprofitar pel seu discurs sobiranista.
 
Fontanilles ha superat amb èxit la primera edició de la fira Castellum convençuts que repetiran amb algun format similar.