El Departament d'Agricultura dóna a conèixer les millores en el sector lacti

L'Escola Agrària Empordà ha acollit un curs sobre la Millora de l'eficiència del sector lacti. Experts en el sector s'han trobat per conèixer el Pla d'Acció que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació està desenvolupant i a la vegada han intercanviat coneixements.
This text will be replaced
INTERVÉ: Elisenda Guillaumes, directora Serveis Territorials Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
 
El govern català va trobar-se amb una crisi important dins del sector de la llet degut a la retirada de les quotes lleteres. Per afrontar-ho van crear un grup d'experts amb gent de l'administració, organitzacions professionals agràries, treballadors del sector i universitats per analitzar la situació i definir cap a on s'havia de caminar. Tot plegat ha donat fruit a un Pla d'Acció que des de la Generalitat presentaven als professionals del sector lacti aquest dimarts a Monells.
 
Aquesta jornada es fa arreu de Catalunya amb l'objectiu d'explicar el que s'està fent per la producció de llet al país. Si bé és cert que han tancat moltes explotacions lleteres petites les que es mantenen són grans i han augmentat la producció, per tant la quota lletera no s'ha recentit de la pèrdua de les granges petites. Entre les claus que es donen als productors en jornades com aquesta hi ha la d'estructurar bé el sector per fer front a la crisi de preus i poder entrar al mercat.
 
La setmana passada es va inaugurar aquí mateix, a Monells, una estació experimental de vacum. Les conclusions que se n'extreuran contribuaran a sumar millores en el sector lacti.