Verges ultima els darrers assajos abans de la processó

El repic del tabal és el so indiscutible més representatiu de la Setmana Santa al Baix Empordà. Verges ultimia els últims preparatius per la processó que d'avui en vuit sortirà als carreres de la població amb la Dansa de la Mort com a reclam principal. 
 
This text will be replaced
 
Intervé: Tono Casabó, president de l'Associació de la Processó de Verges
 
Aquests dies s'assaja una representació que data de temps ancestrals, quant l'església utilitzava el teatre per evangelitzar una població que no entenia les misses en llatí. La processó de Verges representa la passió i mort de Jesucrist en un viacrucis amb diferents actes que recòrrer els carrers del poble per dijous sant .

Un acte de poble

La processó és un acte de poble. Pràcticament tot Verges es bolca en una representació que involucra persones de diferents edats en diverses activitats que fan un tot. Tant les que es veuen com les que queden entre bambolines
 
La processó es pot dividir en tres actes: La desfilada de manages, la representació de la mort i passió de Crist i la processó pels carrers del poble amb la Dansa de la Mort. Un esdeveniment que data de l'edat mitjana  i que es té constància documental que es celebra a Verges des del segle XVII. De fet, en el cas de la Dansa de la Mort, és l'únic exemple viu a Catalunya i pràcticament tot el continent de les danses macabres que es celebraven a l'Europa Cristiana.

Presentació d'un llibre amb il·lustracions de Pilarín Bayés

Enguany, la processó arriba amb una novetat important. El llibre que s'ha editat amb il·lustracions de Pilarín Bayés i text de Mariam Serrà, i que es presenta aquest dissabte a les 12 del migdia a La Placeta
 
A falta d'una setmana la representació teatral de la mort de Crist, l'acte de pagament d'aquesta processó, ja ha venut  més de la meitat de les entrades.