Productors, cuiners i comerciants participen a la primera mostra divulgativa de l'arròs de Pals

Emmarcada dins la campanya gastronòmica 'Pals i la Cuina de l'Arròs' s'ha celebrat aquest cap de setmana la primera Mostra Divulgativa d'aquest producte palsenc. 

L'Àrea de Turisme ha volgut anar més enllà de la celebració d'una fira o d'uns tastets populars i hi ha afegit la vessant divulgativa de l'arròs. Cuiners, productors i comerciants han treballat junts per explicar l'arròs des de que es cultiva fins que el degustem al plat i és que a Pals ja fa 24 anys que ofereix una campanya gastronòmica amb l'arròs com a protagonista i des de en fa uns quants també se'n mostra la plantada tradicional el mes de juny i la sega tradicional passat l'estiu.

INTERVÉ: Rosa Pedret, Àrea de Turisme de Pals // Núria Aliu, Associació de Comerciants de Pals
Són 17 els restaurants que fins el 14 de maig ofereixen menús amb l'arròs de Pals com a plat principal. A part dels restautants de Pals que treballen amb els diferents tipus d'arròs que es cultiven al municipi la mostra divulgativa d'aquets cap de setmana ha servit per promocionar altres productes com un gelat d'arròs, salsitxes amb arròs, cervesa d'arròs i croquetes fetes amb arròs entre d'altres. Els cuiners han estat els conductors dels diferents show cookings i conferències que s'han celebrat però els palsencs també hi han aportat la seva participant al concurs popular d'arròs.
 
El jurat va premiar el millor arròs en tast, la millor presentació de l'arròs al plat i l'arròs més creatiu. L'any vinent aquesta fira encara serà més ambiciosa i és que la campanya gastronòmica celebrarà 25 anys i des de Pals ja en preparen l'edició.