El PSC del Baix Empordà dona suport a Pedro Sánchez

Pedro Sánchez va arrasar de forma aclaparadora entre els militants socialistes del Baix Empordà en les primàries que el van proclamar de nou Secretari General del PSOE. Els resultats, d'un 80% a favor de Sánchez, no són cap sorpresa si es tenen en compte els resultats obtinguts tant a la resta de comarques gironines com de Catalunya. 
 
This text will be replaced
Intervé:  Maurici Jiménez, Número 2 del PSC a les Comarques Gironines
 
El Baix Empordà comptava amb dos centres de votació: el de Palafrugell - Mont-ras i el de Sant Feliu de Guíxols. Mentre que pel primer hi van passar 44 militants al segon s'hi van recomptar 53 vots. En total, pràcticament el 75% dels socialistes baixempordanesos, una dada per sobre del de la demarcació gironina, que amb una participació del 65% va registrar les xifres més baixes de l'Estat.
 
Dels 97 vots recomptats al Baix Empordà 77 van ser per Pedro Sánchez, 12 per Susana Díaz i 8 per Patxi López. Si Díaz va obtenir-ne més que López va ser en part perquè Sant Feliu, amb un parcial de 9 a 5, va ser l'única població gironina, a part d'Olot, en la que la presidenta andalusa va superar a l'ex lehendakari. Més enllà d'uns resultats que van en sintonia amb les preferències del PSC, la direcció gironina del partit es congratula de la cultura democràtica dins el si de l'entitat. 
 
El PSC de Girona veu en Pedro Sánchez, a més, una gran oportunitat per construir el projecte d'Espanya federal que recolzen en el que Catalunya té estatus de nació.