14 platges i 4 ports del Baix Empordà reben la bandera blava

Les platges i ports esportius del Baix Empordà han obtingut 18 banderes blaves aquesta temporada. Els distintius s'han entregat aquest divendres a Palamós en un acte presidit pel Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull. 
 
This text will be replaced
Intervé: Josep Rull, conseller de Territori i Sotenibilitat/ Lluís Puig, alcalde de Palamós
 
 
A la Costa Brava Centre, s'ha guardonat 14 platges: 1 a Torroella de Montgrí, 3 a Palafrugell, 1 a Palamós, 4 a Sant Antoni de Calonge, 3 a Castell-Platja d'Aro i 2 a Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa als ports esportius, s'han repartit un total de 4 banderes al Club Nàutic Aiguablava, el Port Marina de Palamós, el Club Nàutic Port d'Aro i el Cluib Nàutic Costa Brava - Palamós, que enguany s'estrena lluint el distintiu. 
 
Les banderes blaves són un segell internacional que entrega la Fundació d'Educació Ambiental en base a paràmetres com la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions o la qualitat excel·lent de l'aigua entre d'altres. Durant l'acte d'entrega dels distintius, el conseller Rull ha destacat que les catalanes són platges netes i amb serveis de primer nivell, tot defensant que una bona gestió ambiental també pot ser rendible. 
 
L'any 2016 el 94% de les zones de bany litorals van acreditar una qualitat de l'aigua excel·lent i cap platja va treure un deficient. Des de Palamós defensen que preservar el litoral és responsabilitat de tots. 
 
Aquesta temporada s'han entregat un total de 119 banderes blaves: 95 per les platges i 24 pels ports esportius.