Carles Sanjosé i Belda i Guillem Roma actuen a Gualta dins l'Ítaca

La Plaça de l'Església de Gualta es va convertir en el marc incomparable que va acollir la doble actuació de Guillem Roma i el tàndem format per Carles Sanjosé i Carles Belda. El concert, sota el format d'espectacle en horari familiar, era un més dels del Festival Ítaca.
This text will be replaced
Intervenen: Guillem Roma i Carles Sanjosé
 
 
Va obrir foc el músic de Manlleu Guillem Roma. Amb el seu estil molt personal i una sonoritat agradable que agrada als públics de totes les edats i procedències es va ficar ràpidament el públic a la butxaca. Ni grans ni petits deixaven de parar atenció a les peces interpretades per un quartet poc convencional, sobretot quan l'osonenc va regalar un dels moments de la tarda amb la interpretació d'uns temes en acústic caminant entre els espectadors per culpa de la pluja intermitent que no permetia tenir encès l'equipament de so.
 
Li van prendre el relleu Sanjosex i Belda, que van portar el patrimoni musical de tradició oral que han recuperat dins el projecte Càntut. Càntut és una iniciativa web que enregistra cents de fragments de cançons cantades per gent gran de la zona de les comarques gironines. El bisbalenc Carles Sanjosé i l'acordionista Carles Belda n'han triat unes quantes per fer-ne una revisió que estan portant a escenaris d'arreu de Catalunya enguany. Aquesta peça, "El Pomeró, n'és una de les més destacades.
 
Durant el proper mes el Festival Ítaca, amb la seva venda de pomes en comptes d'entrades per tal de rebaixar l'IVA, encara portarà actuacions a alguns dels racons més significatius del Baix Empordà, com la d'Albert Pla i Tortell Poltrona a Torroella de Montgrí el 18 de juny o la de Mishima a la platja del Port Bo de Calella de Palafrugell el 2 de juliol.