Creix la producció de fesol de l'ull ros arran de la creació del grup de recuperació del llegum

5 productors empordanesos lluiten per recuperar el fesol de l'ull ros potenciant-ne el conreu i el consum. Es tracta d'un llegum amb denominació d'origen amb multitud de propietats: afavoreix la digestió, porta vitamines i proteïnes i conserva la salinitat del mar, la qual cosa n'afavoreix la cocció i li dóna un gust únic.
This text will be replaced
Intervé: David Rovira, productor de fesol de l'ull ros 
 
Es pot consumir tan cru com cuit i en mil i una receptes que també estan en procés de recuperació. 
 
I és que veient que aquest producte de la terra s'estava perdent i que només es podia trobar en parades del mercat o a les pròpies explotacions, els pagesos s'han unit amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per promocionar-lo en una acció público-privada que ja està donant els seus fruits. 
 
El fesol de l'ull ros es conrea de maig a octubre i està preparat per aguantar la calor o la tramuntana empordaneses. Els principals handicaps amb què topen els pagesos són que el procés de collita no es pot mecanitzar i que estan apareixent condicionants meteorològics com la sequera que poden limitar-ne la producció.
 
4 dels 5 productors de fesol de l'ull ros són baixempordanesos: són l'Horta Marisa de Palau-Sator, Can Juanals de la Vall d'Aro, Can Puig Macaià de Palamós i Pere Pereta de Foixà.