El sector de l'hostaleria preveu un bon estiu i un augment de la facturació

Sensació de recuperació econòmica, bona temperatura, precedents positius i una destinació segura. Si no fem cas dels elements que no es poden controlar la temporada turística a la Costa Brava serà excel·lent. Hotelers i restauradors ja fa temps que miren el futur amb optimisme i esperen que aquest estiu sigui el millor dels darrers anys.

This text will be replaced

La clau d'aquestes previsions no és tant un augment de l'ocupació en temporada alta com més facturació. La sensació d'hotelers i restauradors és que hi ha més 'alegria' en la despesa i això repercuteix en preus a l'alça i per tant facturació.


Si ens fixem en l'evolució del mercat fins ara veiem que venim d'un estiu passat amb molt bones xifres d'ocupació i que la temporada d'enguany comença amb la mateixa dinàmica. Hotelers i restauradors han viscut un bon abril, un bon maig i la primera quinzena de juliol funciona bé, segons el que expliquen.
Des de l'Associació d'Hostaleria Costa Brava Centre afirmen que el mercat interior s'està recuperant de forma contundent i això s'ajunta al mercat internacional francès, britànic o belga, per posar alguns exemples, que segueix venint amb força la Costa Brava.

Ara, amb tots els bons augiris per davant, el sector espera que cap factor extern els faci la guitza, com podrien ser actes terroristes a Catalunya o sobretot mal temps. A la Costa Brava, al tenir un client de molta proximitat i no pas de touroperador, si fa mal temps el viatger fa mitja volta i marxa.