El turisme britànic a la Costa Brava augmenta malgrat el Brexit

El Brexit no tan sols no ha afectat a la Costa Brava sinó que al contrari del que els temors més pessimistes preveien el turisme britànic augmenta. El sector turístic estima en un 10-12 % el turisme d'aquest país, sobretot al setembre. 
This text will be replaced
 
Intervenen: Meritxell Calatrava, Accounts Manager W2M; Martí Sabrià, gerent Grup Costa Brava Centre
 
El britànic és un mercat que fa més de dues dècades que ve a la Costa Brava i interessant tant pel seu poder adquisitiu com perquè ajuda a allargar la temporada. És un turista que busca el bon temps de primavera i tardor i que sol comprar les vacances per avançat.
 
En els darrers anys la forta competència de destinacions com Turquia, Grècia o el nord d'Àfrica havia fet disminuir la presència britànica a la costa gironina, però la inestabilitat política, social, econòmica i de seguretat d'aquests indrets els han fet tornar amb força. 
 
Amb tot el sector segueix expectant amb com es desenvolupen les negociacions entre la UE i el Govern britànic però es mostra esperançat pels resultats de les recents eleccions legislatives, que han allunyat el fantasma d'un Brexit dur amb una Theresa May que haurà de fer equilibris per poder governar i que ha quedat lluny de la majoria absoluta. 
 
La recuperació del mercat britànic és una bona notícia en pro d'allargar la temporada pels extrems  però la seva evolució dependrà de les negociacions amb la UE i el preu de la lliura.