Canvi de tendència a l'hora de reservar les vacances

Canvi de tendència en les vacances d'estiu. Si l'any passat va ser el punt d'inflexió, enguany es consolida un fet que era habitual abans de l'esclat de la crisi financera: reservar les vacances amb antelació. 

This text will be replaced

Intervé: Martí Sabrià, Gerent Associació d'Hotelers i Restauradors Costa Brava Centre

Els brots verds que hotelers i restauradors venen anunciant des de fa un any i mig s'han anat succeïnt i anticipen la millor temporada d'estiu dels darrers anys. No tant per l'ocupació, que l'estiu passat ja va ser excel·lent, sinó pel nivell de despesa. 
 
L'esclat de la crisi va comportar un canvi d'actitud dels consumidors que van contraure molt la despesa i esperaven fins al darrer moment per decidir i contractar les vacances, tot esperant gangues d'última hora que els hotels es veien obligats a fer per tal d'omplir.
 
Segons l'Associació d'Hotelers i Restauradors Costa Brava Centre l'any passat, però, ja es va animar el mercat i van ser diversos els consumidors que mantenint aquesta actitud van quedar fotuts i no van poder fer vacances a preu de ganga al lloc que desitjaven . Amb l'experiència de l'estiu passat, enguany el mercat s'ha animat ben aviat i a hores d'ara queden poques places d'hotels o apartaments turístics. 
 
La clau d'aquesta recuperació del mercat és el bon comportament del mercat estranger, particularment l'europeu,  un Brexit que no ha afectat al turista britànic i el mercat interior que després d'anys d'estancament encara l'estiu amb alegria en la despesa.