Benvingut estiu

 
Tot el que hem viscut fins ara ha estat de regal, perquè l'estiu, almenys astronòmicament, ha començat aquest dimecres. L'estació més càlida de l'any ha arribat puntual a les 6.24 del matí i durarà 93 dies i 15 hores. S'acomiadarà el 22 de setembre donant inici a la tardor. 
 
S'acomiada així la primavera més seca i calurosa dels darrers anys. De fet, els observatoris meteorològics de les Comarques Gironines feia quasi un segle que no registraven una canícula similar. Temperatures més pròpies de principis d'Agost que no pas de juny i una aigua del mar més de tres graus per sobre del que és habitual. 
 
Aquest matí la Costa Brava Centre ha rebut l'estiu com si res, perquè de fet ja hi estàvem ben immersos. Les platges plenes de turistes i la gent resguardant-se del sol a les terrasses o ombres.  
 
L'estació s'ha estrenat amb cel serè i temperatures altes. A nivell astrològic estarà dominat per la influència de Venus i de Mart durant el dia, mentre que al vespre seran visibles Júpiter i Saturn. Estan previstos dos eclipsis. Un de parcial de llunya al 7 d'agost i un altre de sol el 21 del mateix mes. També cal apuntar al calendari astronòmic la tradicionals llàgrimes de Sant Llorenç, el 12 d'agost. 
 
Més enllà del fet astronòmic que hem canviat d'estació l'últim dia d'escola reforça aquesta constatació i la festivitat de Sant Joan acabarà de confirmar que és època de bikini, tovallola i platja.