Alerta pel risc d'incendis per la revetlla de Sant Joan

Màxima alerta per risc d'incendi. Així es presenta la revetlla d'aquest any. Les temperatures altes, la sequera extrema i una nit en la que qui més qui menys manipularà petards fan que es demani molta prudència i la màxima col·laboració per part de la ciutadania pel que és una nit de festa no es converteixi en un desastre forestal. Des de primera hora d'aquest matí Protecció Civil ha posat en prealerta el pla especial per incendis forestals a Catalunya. 
This text will be replaced
 
Durant les properes hores, i sobretot, al llarg de la nit es demana a tothom seguir fil per randa les normes a l'hora de tirar petards o manipular qualsevol element pirotècnic. El perill extrem que presenten els boscos degut a la baixa humitat relativa i la sequera acumulada ha portat que enguany s'hagi de ser més curós que mai. Queda totalment prohibit llençar qualsevol petard en zones forestals i en un perímetre de 500 metres que l'envolta. No es permet tirar coetsm globus focs d'artifici o qualsevol artefacte que contingui foc en el bosc o zones properes. Per extremar totes les precaucions es demana que si fa vent s'evitin llençar coets i que si es tiren sigui  en direcció contrària a les zones forestals o agrícoles.
 
 
Si es segueixen tots els consells i s'eviten situacions de risc es podrà gaudir de la revetlla tal i com toca. Per controlar que s'estan seguint les bones pràctiques i poder actuar amb rapidesa davant qualsevol emergència, es posa en marxa un dispositiu especial dels Agents Rurals els quals controlaran la ubicació de les fogueres de Sant Joan i es dedicaran a la detecció d'ús de material pirotècnic a les zones forestals. 
 
Tot plegat per evitar que es pugui declarar un incendi i que aquest avancés ràpidament empès per les condicions favorables. En els darrers sis anys els petards han estat l'origen de 95 focs arreu de Catalunya.