Finalitzen les obres de construcció de les rotondes d'entrada dels municipis de Llofriu i Calonge

Les entrades dels municipis de Calonge i Llofriu ja disposen de rotonda. Amb la finalització d'aquestes obres, s'han eliminat dos punts negres en la circulació de les carreteres C-66 i C-31.
 
This text will be replaced
 
 
Pel que fa a Llofriu, el nou giratori disposa de 43 metres de diàmetre exterior, dos carrils i vuit metres d'amplada. Es tracta, en aquest cas, d'una actuació necessària i molt reclamada per part del govern municipal de Palafrugell. Abans, per accedir a Llofriu existia una intersecció formada per dues mitges llunes que complicava les entrades i sortides però sobretot, suposava un alt risc per a la seguretat dels conductors. A més, la C66 suporta un volum de trànsit molt intens amb més de 23.000 vehicles diaris.
 
La nova rotonda, llesta per aquest estiu, ha costat uns 500.000 euros i la reiterant demanda dels veins i veines de Llofriu que han estat reclamat la necessitat de crear aquesta rotonda des de fa molts anys.
 
Sens dubte però, un dels punts negres pel que fa als accidents de trànsit ha estat l'encreuament de l'avinguda de la Unió amb l'accés a la variant a Calonge-Sant Antoni. Ara convertit en una rotonda, permetrà resoldre la seguretat de la xarxa viària del municipi.
 
Just en aquest punt, s'hi havien enregistrat una quinzena d'accidents a l'any. Unes xifres que van alertar l'Ajuntament de Calonge, que des de l'any 2013, ja va incloure la construcció d'un giratori en el nou pla d'ordenació urbanística.
 
De fet, aquesta rotonda estava prevista per més endavant, però el trasllat del supermercat Aldi a l'avinguda de la Unió, va permetre arribar un acord entre l'empresa i l'Ajuntament per avançar les obres del giratori.
 
Amb aquest acord l'Ajuntament s'ha fet càrrec del cost de l'obtenció dels terrenys, l'enjardinament i l'enllumenat, mentre que l'empresa n'ha assumit el cost d'execució.
 
Dues rotondes acabades abans de Sant Joan i que serviran per posar fi a dos punts de gran sinistralitat i de difícil circulació.