Vall-llobrega tindrà escola nova abans del 2020

Vall-llobrega tindrà nova escola d'aquí a dos anys i mig. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat s'ha compromès a construir la nova escola en aquest període després de la reunió que van tenir la setmana passada els serveis territorials de Girona.
A la reunió s'hi va convidar l'Ajuntament de Vall-llobrega, la direcció de l'escola i fins i tot la presidenta de l'AMPA. Entre altres coses van pactar que el projecte de la reivindicada escola de Vall-llobrega sigui participatiu. 
 
This text will be replaced
 
L'alcalde de Vall-llobrega recorda que fa vint anys que el poble reclama una escola, en fa 12 van aconseguir els barracons on hi ha avui l'escola i en tots aquests anys han estat batallant a nivell polític i social per aconseguir un edifici digne.
 
Fa 2 mesos la comunitat educativa de Vall-llobrega amb el suport de l'Ajuntament es van manifestar a la C31 reclamant l'escola promesa. En aquell moment l'alcalde ja sabia que la Generalitat estava treballant amb la planificació dels nous centres educatius públics. El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona li havia comunicat a l'alcalde que de seguida que ho tinguessin llest es reunirien amb ells per posar data a l'escola, una trobada que es va fer efectiva fa pocs dies i on el govern català es va comprometre a construir l'escola de Vall-llobrega abans del 2020. La Generalitat va assegurar que ara sí que hi ha una partida reservada per aquesta escola i que estarà feta seguint el calendari que marqui el procés participatiu i el mateix projecte executiu.
 
Tot i que encara s'ha de fer la licitació del projecte, l'adjudicació, la redacció i la posterior construcció, des de l'AMPA de l'escola Vall-llobrega estan contents per la notícia. Els pares i mares volen que se segueixi invertint en les instal·lacions actuals fins que l'escola no estigui feta, ja que poc a poc es va deteriorant i s'han de conservar almenys 3 anys més.