Les ADF centren les tasques de l'estiu en la vigilància forestal

L'Agrupació de Defensa Forestal Gavarres Marítima està preparada per encarar la campanya d'estiu. Ells són els encarregats de vigilar els boscos per detectar amb rapidesa si hi ha un incendi forestal.
Han d'estar preparats per col·laborar totalment amb el cos dels Bombers i estan constantment fen tasques de conscienciació als propietaris forestals perquè mantinguin netes les seves parcel·les.
 
This text will be replaced
INTERVÉ: Francesc Cano, coordinador ADF Gavarres-Marítima
 
L'ADF Gavarres-Marítima treballa normalment des de Santa Cristina i cobreix Sant Feliu, Platja d'Aro, Calonge i Palamós. Tot i això durant aquests mesos d'estiu en què el risc d'incendi és més elevat el seu radi de treball s'extén per tot el Baix Empordà, Gironès i Pla de l'Estany.
 
Des de la seva nau de Santa Cristina utilitzen UN sistema de vigilància a través de càmeres en directe que també tenen els Bombers. A més, tenen a diari 5 equips de dues persones repartits per les Gavarres, l'Ardenya i el Montgrí.
 
Ja fa 7 anys que els boscos del Baix Empordà són un polvorí per qualsevol invendi. La gran nevada del març del 2010 va deixar grans quantitats de massa forestal trinxada arreu i avui queda encara molt d'aquest combustible acumulat. A més, des de fa anys els boscos han deixat de tenir l'aprofitament que tenien quan la gent s'escalfava i cuinava amb fusta.
 
Després d'un llarg hivern fent tasques de neteja de boscos, vigilància, conscienciació i formació ara comença l'època de l'any més intensa en vigilància i on la capacitat de reacció serà clau.