Forta pedregada inunda el Baix Empordà

Aquestes són algunes de les imatges que ha deixat la primera tempesta d'estiu que ha arribat en forma de calamarsada. Carrers i cases inundades, cotxes atrapats per la pluja i carrers blancs com si es tractés de neu.
 

Imatges cedides per: Biblioteca de Palafrugell, David Oliveres, Olivia Caro, Nora Keishi i Laura Fernández

 

Una intensa pedregada que va arribar a la tarda del divendres sobre la comarca provocant diverses inundacions i incidències viàries. En poc menys d'un quart d'hora van caure més de 30 litres per metre quadrat particularment a la zona compresa entre Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. La precipitació ha arribat des de Girona on ha causat estralls a la capital de demarcació on els Bombers han rebut més de 350 avisos, la majoria per acumulació d'aigua als aparcaments. Al Baix Empordà s'han rebut 37 trucades al 112.

 
Les fortes precipitacions van fer que Platja d'Aro hagués de tallar l'accés al nucli urbà per la GI-666 a causa de l'acumulació d'aigua i establir desviaments senyalitzats. A Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols, dos nuclis també molt afectats, es van inundar alguns carrers, fet que va obligar a la brigada i policia a obrir embornals per tal que l'aigua es drenés millor. També hi ha hagut retencions a les carreteres d'accés a la Costa Brava com la C-65 a Llagostera.
 
Protecció Civil va activar la tarda del divendres el Pla Inuncat al Gironès i Baix Empordà davant la intensitat de l'aigua i una tempesta acompanyada de llamps.
 
El matí d'aquest dissabte encara hi ha hagut diverses incidències a causa de la tempesta del dia abans. A Platja d'Aro per exemple, un dels municipis més afectats, ha caigut un mur de càrrega possiblement afectat per les intenses pluges.